Nalazite se ovdje
Početna > Aktualno > HSS preuzeo primat vicevima na račun” Muje i Hase”!

HSS preuzeo primat vicevima na račun” Muje i Hase”!

HSS je politički brend u Hrvatskoj? Je li? Hrvatskoj treba demokratizacija, a ona mora početi od političkih stranaka. Da bi stranke mogle demokratizirati društvo moraju se prvo demokratizirati one. HSS je dobro započeo taj proces. Prošli unutarstranački izbori iznjedrili su nekoliko kandidata koji su se predstavljali članstvu diljem Hrvatske te je svakome bilo omogućeno da se kandidira i predstavi. Nije se stalo na tome, na poziv HRT-a organizirano je javno sučeljavanje kandidata za predsjednika HSS-a.
Nekoliko mjeseci kasnije sasvim druga priča, u HSS dolazi diktatura. Suspendiraju se članovi, onemogućava se kandidiranje, nema demokratičnosti, predsjednik želi zadržati svoju poziciju pod svaku cijenu.
Da ne bi ispalo da je ovaj članak u korist Marijane Petir važno je odmah naglasiti da je ona žrtva vlastite gluposti. Navodno joj je ondašnji predsjednik HSS-a g. Branko Hrg koji ju je plasirao u EU parlament ponudio da nastave zajedno ali ga je ona svojom lošom procjenom „izdala“  i priklonila se Kreši Beljaku. Tim svojim potezom napravila si je ogromnu štetu što i nije toliko važno, važno je da je svojom lošom procjenom napravila ogromnu štetu HSS-u. Da je slušala tadašnjeg predsjednika Hrga HSS bi danas imao isti broj zastupnika bio bi u vlasti, vjerojatno imao ministra poljoprivrede i još nekoliko dužnosnika, a ovako je jalova oporba (ukoliko to uopće jest). Marijana Petir bila bi za četiri godine ili EU parlamentarka ili predsjednica HSS-a, a stranka se ne bi prepolovila.
Bila je to velika nepromišljenost Marijane Petir i sada tu glupost plaća suspenzijom te vjerojatnim izbacivanjem iz HSS-a, ali na žalost ne plaća samo ona već cijeli HSS. Beljak, njezin loš izbor koji vodi HSS u nepovrat. Stranka se isprostituirala, a po svemu sudeći i politički put Marijne Petir vrlo je neizvjestan. Ona je osoba koja je od HSS-a doslovno dobila sve, a na kraju je svojim nepromišljenim potezom dovođenja Beljaka na čelo stranke, stranku dovela u bezizlaznu siutuaciju, a sebe u neizvjesnu budućnost!.
HSS-ovi zastupnici danas su pod velikim pritiskom. Stranačko predsjedništvo donijelo je odluku o davanju potpisa Plenkoviću, a predsjednik stranke potom je istu “modoficirao” pa oni u stvari ne znaju što činiti. Ne treba smetnuti s uma da su svi četvero zastupnika HSS-a na lokalnim razinama u koaliciji sa HDZ-om, osim Beljaka, pa ne bi bilo ništa nenormalno da isti poštuju odluku predsjedništva stranke i daju potpise Plenkoviću?. Uvijek se učilo na greškama! Ionako su HSS doveli u situaciju identičnu vicevima na račun “Muje i Hase”.

 

Dr. sc. Joško Kovač dipl. Ing.

Top